Verslag Vissen Ritme 2019

Verslag Vissen Ritme 2019

Net zoals in voorgaande jaren, hebben de viskeluu van sportvereniging Ritme hun hengelstokken te voorschijn gehaald om weer een viscompetitie te houden verdeeld over vier avonden.

De eerste competitie avond was op dinsdag 28 mei en zoals afgesproken stond iedereen op de afgesproken tijd op de parkeerplaats bij de Formido. In goed overleg zijn deze avond de viskeluu naar de Diepswal in Scheemda afgereisd om daar een visje te vangen. Daar aangekomen maakte een ieder hun hengels etc. in orde om te gaan vissen, maar na enige tijd bleek dat de vissen deze avond niet zo’n honger hadden wat resulteerde in een uitslag waarbij Harm 4 vissen had gevangen en de rest bleef op 0 staan.

De tweede avond was op 4 juni, vandaag in goed overleg besloten niet te gaan vissen omdat de weersvoorspelling voor deze avond niet gunstig waren.

De derde avond vond plaats aan het Winschoterdiep in Scheemda. Hier was de vangst over het algemeen gelukkig ietsje beter. Harm ving er 20 gevolgd door Gerrit met 17 stuks, Henk en Wouter volgden met 5 stuks en daarna kwam Theo met 3 stuks en Cora met 2 visjes.

Verslag Vissen Ritme 2019

De vierde en tevens laatste avond werd er besloten net zoals in de voorgaande jaren om in Oude Pekela te gaan vissen. Nadat iedereen een mooie visstek bemachtigd had resulteerde deze avond in een redelijk geslaagde visavond, Harm ving er 5 gevolgd door Henk met 4 stuks , Wouter volgde met 2 stuks en daarna gevolgd door Hendrik en Gerrit met beide 1 stuk en Theo en Cora lukte het helaas niet om deze avond een vis te vangen. Aan het eind van deze laatste visavond ging iedereen naar het huis van Henk en Gea Brouwer waar de afsluiting en tevens prijsuitreiking plaats zou vinden.

Nadat iedereen voorzien was van een hapje en een drankje door Gea Brouwer werd de einduitslag bekend gemaakt door Henk. De grootste vis werd dit jaar wederom gevangen door Harm Edens , dit was een mooie Brasem van 48 centimeter. Hij ontving hiervoor uit de handen van Henk een lekkere rollade.

De eerste prijs van de competitie van 2019 ging naar Harm Edens , hij wist over alle avonden de meeste vissen te vangen , Harm eindigde op een totaal van 29 vissen en ontving hier uit handen van Henk de beker en een lekkere rollade. Toen de onderstaande uitslag bekend gemaakt was ontving iedereen nog een mooi vleespakket en een hapje en een drankje uit de handen van onze gastvrouw Gea Brouwer , die deze avond ook dit jaar weer heel goed verzorgd heeft , waarvoor onze dank !!

De volledige uitslag van de competitie van 2019 is als volgt:

Harm Edens
Gerrit Bodde Henk Brouwer
Wouter van der Wal
Theo Stijkel
Hendrik Bruintjes
Cora Bodde

29
18
9
7
3
3
2